Tisdag - Men hej allihopa!

Hej!

Jag ska börja med att säga att jag har haft en fantastisk resa. Den har varit riktigt rolig!! Med brorsan med så får man aldrig tråkigt :D

Fredagen startade med att vi bilade ner till Skavsta flyplats, 10 min söder om stockholm *puh*. Resan gick bra och det blev många skratt. Vi for sju på morgonen och anlände halv tre på eftermiddan på flygplatsen. I skavsta var det snöstorm och mitt hjärta börja banka: ska vi flyga i detta väder?

Planet skulle gå 18.05 och från det vi kommer till flygplatsen började dom surra i högtalarna att flyg efter flyg började ställas in och bli försenat,och snart var det våran tur. Vårat flyg skulle bli FEM TIMMAR FÖRSENT!! WHAT!!?!?!? Det var bara att köpa vin och cideroch hitta en bra plats att slå sig ner på.

Klockan 00.05 lyfte planet, sex timmar senare än det rätta flyget. Halv tre på morgonen var vi framme på King cross hotel.
Sen lördagen så gick vi på stan och åt och grejja. På kvällen så skulle det bli dags för Metallica. Den absoluta mäktigaste konserten någonsin. Jag och Jonas hade fått riktigt bra platser, vi satt nära och såg dom riktigt bra!

Jag köpte inte så mycket kläder på resan ett par byxor, en klänning och en kofta typ. Det fanns så mycket affärer att man var alldeles slut på sen :)

Här kommer lite bilder:


The o2 arena där Metallica spela


Här var man livat och gla innan dom spela.


Vi satt bra till inte sant?



Sångaren i Metallica, James Hetfield.



Här är han igen.


I väntan på flyget som aldrig kom.


Magnus melin och Eton


Äntligen anländer vi halv tre på natten






Jag älskade de här telefonkioskerna:)







Vill ni se mer bilder får ni gå in på facebook och kolla. Jag orkar inte lägga upp fler :) Men det var en rolig resa som jag aldrig kommer att glömma. Och Metallica var bäst på hela resan, YYYEAAAHHH!



Torsdag - Jag kommer inte att kunna sova inatt.

Jag kommer garanterat att inte kunna sova inatt! Jag komma vilja att klockan ska bli sex så man får kliva upp :) vi far nämligen sju imorron bitti. Då ska vi bila ner till stockholm eller rättare sagt en bit längre ner än stockholm och sen ska vi ta flyg till London! Oh my, det ska bli så jävla roligt. Synd att det bara är en helg, det bli för kort tid. Undra hur shopping är där som, och vad dom har för kläder? Det ska bli roligt att se. Spännande värre!

Sen måste jag bara passa på att ge en massa beröm till Grease musicalen som jag var på på husumgården. Dom var så himla duktiga och hade en sån inlevelse och man såg att dom verkligen hade övat. Jag kom på mig själv att sitta och le nästan hela tiden, alla var så söta på nå vis. Bra jobbat!

Nu måste jag börja packa, shit, det känns lite drygt. Man är så rädd att man ska glömma något viktigt. Men jag brukar alltid skriva upp en liten lista på det viktigaste, typ börsen mobilen, laddaren, kameran, linsvätska, och BILJETTERNA O PASS! hehe


London here we come!


Metallica på lördag i The 02 arena. Mäktigt!!


Såhär taggad är jag!!!!


Nä gott folk, nu gett jag gå och packa. Sen måste jag ladda ner fler grejer till ipoden.

Ha en bra helg allihop. See you on monday!



Tisdag - Nyklippt!

Skönt att fått håret klippt och slingat. Jag blev faktiskt nöjd. Lite ovant men men. Jag lägger väl in en liten sliten bild på mig höhö



Så nu är den omtalade luggen fixad.

Nu ska jag gå, ska fortsätta glo på Den rätte för Rosing.




Wipe out

Hej, jag ska bara skriva några rader i pausen.

ÅÅåh vad jag diggar Wipe out, det absolut roligaste programmet på länge! Det förgyller ens söndag.

Syster och Henke tittade förbi här en sväng. Det var roligt att träffa dom.

Kycklingwoken jag gjorde idag blev så himla gooooooooooood. Jonas gav mig många plus för den :) Jag tog kort på den också men jag orkar inte lägga in bild på den. Jag vet att jag är dålig på att lägga in bilder. Men jag ska bättra mig, jag lovar!

Jag är så glad att Maria har startat en filmblogg http://mariaholmlund.blogg.se/film/ så man kan gå in och kolla vilka filmer man bör se och inte :P Jag fastnade för den här Man on wire. Men det gjorde inte Jonas, så jag får helt enkelt se den med någon annan.

Efter Wipe out ska vi se Smala sussie.

Ses hörrni!


Söndag - Fan det är söndag igen....

Helgerna går alltid så fort.... Förstår inte varför. Det är söndag idag,vilket betyder jobb imorrn, vilket betyder praktik, vilket betyder jobbigt läge. Missförstå mig inte praktiken är ändå helt okej och jag trivs bra där, men jag blir galen att det inte finns något att göra! Jag vill veta att det finns något att göra och så fort det är lugnt får jag bara dåligt samvete att det inte finns något att göra. Visst är det skönt att det är lugnt, men när det är exakt hela tiden och man bara går och tittar på klockan hela tiden, inte kul.

Igår blev det en skön hemma kväll. Vi åkte också och hälsa på Jonas mamma och Maria. Vi tittade på Robinson och jag måste säga att det var faktiskt rätt bra. Jag tycker det är synd att dom ska rösta ut varann för då handlar bara hela programmet om pakter. dom skulle ha fått tävla och den som kommer sist åker ut. Eller nåt.


Nää, nu ska jag gå, orkar inte skriva mer!

Torsdag - klockan är....

lite över tio och jag är så trött. Egentligen skulle jag jobba från tolv till åtta, men då ringde dom från min praktik plats och sa att dom skulle göra nått  så jag kunde börja, SKÖNT! Men det har varit så lite att göra så jag har bara tittat på klockan hela dagen och vill att den ska visa 20.00 någon gång. Och tillslut gjorde den det.

Imorrn jobbar jag bara sju till tolv sen har jag helg. Jag har inte inplanerat något till helgen och det är skönt. Jonas är också ledig i helgen :-). Han skulle ut med Nille imorrn och jag hänger nog eventuellt med. Ingen av mina tjejkompisar kan....:-( Två är i Thailand, en ska jobba, en ska till fjälls,osv osv. Jag vill helst ut på lördag, men det funkar på fredag också.

Just nu sitter jag och tittar på nyheterna hehe det är ovanligt för att vara mig. Josef Fritzel fick livstidsfängelse. Han som spärrade in sin dotter i 24 år och förgrep sig på henne. Han borde dömts till döden tycker jag. Helt sjukt att det finns såna människor!!!!! Blir så förbannad.

Nu ska jag gå. Hejdå!

Onsdag - Flygande jakob

Det blev det till middag idag, det blev riktigt gott. Vi uteslöt bananerna dock, Jonas tyckte och det lär så hejjigt. Jag ska bara skriva några snabbrader innan jag ska diska. Jonas har börja med första halvan av berget och jag ska fortsätta på andra....Jobbigt.

Jag hade halvtidsomdömning på praktiken idag, det gick bra. Är väldigt nöjd, hade förväntat mig hemska saker men inte då :)

Ikväll ska jag på step up klockan sex, det är så roligt, musiken är himla bra och det gör mycket! Jag börjar tolv imorrn så det känns skönt.

Nu ska jag gå, ha en bra dag!

Måndag - Upprörd!

Jaa, jag har haft en liten fajt nere i tvättstugan och jag blir GAAAAALEN. Det är alltid nåt jävla krångel i den där tvättstugan. Jag har tid från 12.00 till 17.00. Men imorse tänkte jag att, jag går ner klockan elva och kollar om det är ledigt så kan jag börja tidigare. Eftersom att tiden innan mig är från 07.00 till 12.00 så kanske dom är klara redan klockan elva så då är det lugnt.

Jag går ner klockan elva och det är tomt på kläder och alldeles tyst, PERFEKT. Skönt att börja tidigare då blir man klar tidigare. Precis när jag har stoppat i andra maskinen och satt igång den kommer någon in. Han ser alldeles frågande ut. Han kan inte prata svenska riktigt så vi förstår varann inte riktigt, eller rättare sagt han förstår inte mig. Som jag fattade det så skulle han börja tvätta från elva till tolv och hade en stor säck med sig!!! Hur i helvete hade han tänkt få det klart till min tid?!?!? Det går inte att börja tvätta elva om man har tid till tolv. Så fort jag skulle börja förklara så skakade han bara på huvudet och sa att sverige var dåligt. Jag kände hur rösten började skaka som fan när jag inte fick ordet sagt så jag höjde rösten mer och mer men det hjälpte inte!!!!!!! Så tillslut som kom en som bor här, hon är en äldre dam som är väldigt involverad i området (tur att hon kom) så då försökte hon förklara läget, men han förstod inget. Till slut så kom vi fram till att han fick börja klockan två, då torkar mina kläder bara ändå så.... Då får nästa människa ta itu med honom.

Jag blir faktiskt upprörd när han säger att sverige är dåligt. Tänk om jag hade åkt till ett annat land och börja säga till folk vad dåligt det landet är, då kan man hålla det för sig själv tycker jag.

Ååååh vad arg jag är nu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Det värsta är att jag har haft diskussioner med samma människa förut, när han hade fullt med kläder när min tid skulle börja(!)

Söndag - Min jobbarhelg!

Hela helgen har bestått av jobb. Jag har jobbat från 11-18 lördag och söndag, så det känns inte riktigt som man haft ett liv hehe. Förövrigt så har vi nästan inget att äta hemma heller. Varken jag eller Jonas har hunnit handla så jag får göra det imorrn. En stor handling blir det. Hade tänkt laga torsk med potatis imorrn, det är göttigt. Ikväll blir det makaroner med rester av kycklinggrytan till kvällsfika. Jonas har åkt till sin kompis Nille och ska spela poker hela kvällen så jag får en ensam kväll ikväll. Ibland kan det vara bra och skönt också, att få sitta för sig själv, men störst av allt är det tråkigt! Jag kommer sakna Jonas i slutändan :)

Ifredags bokade jag tre tider. På tisdag ska jag på såkallad årskontroll. Jag känner att jag fått lite sämre syn på höger öga och det är störande. Vill fixa till det innan jag åker till london. Sedan har jag fixat med min och Jonas spruta, för hepatit A och B, till Egypten resan som sker i juni om ni glömt det:) Sedan har jag bokat en klipp och sling tid nästa tisdag.
- En fråga till er alla, och ett ärligt svar vill jag ha, tror ni att jag skulle passa i lugg?

Så det var en massa tider som var fixade. Jag vill ju vara fin i håret när man åker till Londonononono. Jag ser ju ut som hej kom och hjälp mig nu, men det får tålas en vecka till.

Imorgon är jag ledig och då ska jag och Jonas hälsa på hans mormor och morfar. Hans morfar fyller år idag, så grattis till dig :)

Nu ska jag rulla vidare, höres!

Torsdag - King cross hotel

Så heter vårat hotell som vi ska bo på i London. Det har jag fått klart för mig nu. Det kommer att bli riktigt bra. Jag har inga bilder att lägga in på hotellet för det gick inte att kopiera, men det såg väldigt bra ut.

Imorrn ska jag till Ida. Hon jag och David ska titta på one tree hill. Jag ska ta med mig första säsongen ( som det förövrigt blir fjärde gången jag ser hehe ) som vi ska se. Jag blir aldrig less på den serien. Den klår fan prison break och hela köret. Synd bara att Lucas och Peyton ska sluta nästa säsong,men det är sånt man får ta. Jag mena, dom kan ju inte fortsätta tills dom blir 80-90 år heller. Hur skulle det se ut? :P

Jag läste min systers blogg imorse och då blev jag rörd. Har tänkt mycket på pappa därför idag också. På lördag är det fem månader sen pappa dog. Jag kan inte fatta att det snart är ett halvår sen. Jag har inte varit på graven på länge nu. Det har inte kännts aktuellt med all snö och grått väder som har varit ute. Jag känner att jag vill åka dit när det är sol och fint väder. Både dagen då pappa dog och dagen på begravningen så sken solen för fullt ute. Det var jätte fint väder. När jag tänker tillbaka på den dagen så kännts det faktiskt aldrig som att den existerat. Alltså det jag menar är att jag skjutit den dagen bakom mig och när jag tänker på den så känns det som en dröm. Det är nästan så att jag undviker att tänka på allt som fanns runt pappa bara för att slippa tänka på den dagen. Det låter lite konstigt, det är inte så att jag inte tänker på honom och inte minns honom utan jag bara tänker inte alls. Som sagt jag tänker på honom minst en gång per dag,men det är svårt att förklara. Och när man börjar tänka då växer den där förbaskade onda klumpen i halsen så stort att tårnarna kommer. Inget att göra åt. Nog om det nu.
Jag har en sån bra och underbar familj. Och jag har inte en familj heller utan två :P Jonas familj är också en underbar familj och jag är så glad som få vara delaktig:) Jag har upplevt stor sorg, men jag måste tänka på all gjädje jag har. Alla mina vänner är också guld värda!!

Aja slutpladdrat! Inte så roligt inlägg men men, måste lätta på trycket lite sådär...

Onsdag - Tårta. Mums!

Jag vill börja med att gratta Jan-erik ( syrrans man) som fyller 42 år idag. Vi har varit där idag och grattat honom och käkat tårta med gott fika.

Har precis kommit hem nu och kom på att jag börjar tolv imorrn :D Riktigt skönt att sova ut. Det har varit tunga mornar att kliva upp tidigt. Man vill helst stänga av klockan och somna om. Stackars Jonas min som måste kliva upp klockan 4 varje morgon. Jag lider med honom när jag hör hans väckarklocka ringa och jag får ligga kvar.

London börjar närma sig nu också :) Jag ser framemot den riktigt mycket. Jag känner att jag behöver åka iväg någonstans ett tag och göra roliga saker. Det var längesen man gjorde det. Inte för att det är tråkigt hemma, men man blir less att bara vara hemma hela tiden också. Hoppas Metallica inte ställer in konserten i london nu bara. Det skulle vara onödigt när man rest dit liksom. Hehe.

Förresten ska jag försöka lägga in mer bilder här också, det är faktiskt roligare med bilder än med text hela tiden.

Nu ska jag titta på Frölunda-Luleå. Konstigt att dom sänder den matchen igen, aja hejdå:)



Måndag - Inatt kommer jag att sova gott.

Jag känner mig så trött idag, det beror nog på att jag somnade så sent igår. Det blir så när man vänder på dygnet på helgerna.

Praktiken gick faktiskt riktigt bra idag. Som jag sagt tidigare så är detta inte något jobb för mig, men nu börjar det kännas bättre att vara där. Man har börja lärt känna personalen bättre och kommit in i arbetet. Det finns egentligen inte så mycket att göra där, alla boenden som bor där åker oftast och jobbar på veckorna på dagen och en stannar hemma. Så det är ganska lugnt.

Annars hade jag och Jonas det riktigt mysigt i lördags. Vi åt på en indiska restaurang och det var mycket gott. Vi har bara ägnat åt oss varann i helgen :)

Just nu sitter vi och tittar på hockey. Luleå - Frölunda, hade hellre sett Modo spela, men va fasen. Det känns skönt att klockan bara är tio i åtta. Det känns som att hon ska vara elva.

Nu är det slutsurrat, ha det fint!


Lördag - 7 år!!! :D



Idag har vi varit tillsammans i 7 år. Herregud vad tiden har gått snabbt :) Jag älskar han lika mycket fortfarande och jag vet att han är den rätta. Idag hade vi tänkt äta på någon restaurang i stan som sagt. Antingen blir det public eller den här kina restaurangen. Vi få se vad vi bestämmer oss för. Vi ska först åka och gratta Jonas farmors syster som fyllde år igår. Sen har vi bestämt att det inte blir någon dator eller tv idag. Vi ska bara ägna oss åt varandra. Mysigt :)

Drömde för övrigt att syrran var gravid inatt. Hon hade en jätte stor mage och jag var nästan lite sur att hon var gravid och inte jag, när det är min tur egentligen typ. Hahaha vad konstigt man kan drömma. Jag drömde också att en arbetskamrat var gravid. Kanske man är sugen på en liten människa? Men det får komma senare, det går inte nu.

Ha en bra dag, för det ska jag ha :)

Fredag - Biljetterna har kommit!

Det känns att London börjar närma sig nu. Jonas telefon ringde imorse vid nio tiden. Då var det postgubben som sa att det var ett paket till oss på posten och frågade Jonas vilken tid han skulle komma. Jonas sa innan elva för han ska fara och jobba. Vid halv elva ringer det på dörren så Jonas går och öppnar. Han kommer tillbaka med ett väldigt platt paket. Vi river upp det och där är Metallica biljetterna :D Jag har varit lite nervös på nu på sistone att det skulle bli nå fel och att vi inte får några biljetter. Men nu är dom här och jag är taggad mer än någonsin :)

Idag är jag ledig som sagt. Jag har tvätt tid mellan 12-17. Vi har inte så mycket tvätt den här gången, vilket är skönt eftersom att jag tvättar lakanen idag. Sen hade jag tänkt snabb dammsuga och städa bort lite från vardagsrumsbordet. Jag fattar inte att det alltid blir så mycket grejer där.

Jag hoppas att David och Malin kommer på fika ikväll efter Jonas kommer hem ifrån jobbet. Det skulle vara roligt.

Imorrn firar jag och Jonas 7 år tillsammans :) vi hade tänkt äta på någon restaurang i stan. Vi få se vilken det blir. Det ser jag framemot:)

Nu ska jag gå!

Torsdag - Äntligen helg!!

Ååååh äntligen helg! Har ont i halsen och känner mig hängig, har dock ingen feber som tur är. Det var jobbigt att jobba idag när man känner sig hängig och sen har man press på sig att prestera bra hela tiden, då är man slut när man kommer hem. Nu är jag ledig fredag,lördag och söndag. Riktigt behövligt. Nu är det bara 4 veckor kvar av praktiken hehe jag räknar ner. Vill bara att den ska vara klar någon gång.

Det gör ont i hjärtat att sitta och titta på slutspel utan modo. Jag tittar på färjestad och brynäs. Laget som jag tycker ska ta sm guld är linköping. Stackarna som har förlorat finalen hemma två år irad. Det är deras tur i år. Sen tycker jag att det var bar att Harri Rindell fick lämna modo. Nu måste dom få hit en bra tränare + en bra målvakt.

Syrran min håller på att göra om i sin hall. Det kommer att blir riktigt snyggt. Ni kan gå in och småkika på hennes blogg, början till arbetet http://www.monae.blogg.se ;)

Nu tänkte jag göra lite te som lindrar för halsen.

Ha en bra kväll!


Detta var tider det ;)

Onsdag - Då var denna dag avklarad!

Ja, nu är man hemkommen och har ont i halsen och tät i en näshåla. Det känns inte som att jag kommer att bli dyngförkyld, det känns bara som att jag kommer att få en liten förkylning. Det känns skönt.

Denna dag har varit betydligt bättre än dom andra på praktiken. Kanske man börjar att komma in i det mera nu plus att personalen pratade mer idag om dom som bo där. Alltså en massa allmänna saker som jag behöver veta. Hon jag gick med ikväll var förövrigt väldigt trevlig!

Jag ska hämta Jonas halv ett i västanå, dom skulle äta på max efter jobbet så han skulle bli senare. Gäsp säger jag, jag kommer att somna innan dess. Har ni föresten tänkt på vad ljust det är ute nu på morgonen? Man blir alltid lika förvånad.


Nu tänkte jag slå en signal till den här damen. Och bilden är ifrån i fredags hehe

Tisdag - Inte mig grej!

Har nyss kommit hem ifrån handlingen. Har handlat en massa. Kristian (syrrans barn som är 9 år) följde med mig eftersom att jag skulle skjutsa hem han ifrån mamma. Han sa bara : Åh herregud vad mycket du handla. Handla du sådär mycket varje gång du handla?
Haha nää det gör jag inte, vart bara mycket nu för att det var tomt här hemma och då slipper jag fara på ett tag sen :D Han är rolig med sina frågor :)

Lördagen var riktigt roligt! Först blev det tårtätning på dagen sedan åkte jag Jonas Maria och Anita på hockeyn. Sen efter det åkte jag och Jonas till Anna och tomas där resten av de andra väntade. Sedan blev det alkohol och spel. "Kampen mellan kvinnan och mannen", riktigt kul spel, men det blev lite drygt efter ett tag så vi la av. Sedan åkte vi på statt. Där sjöng jag och Linda karaoke, åååh ni skulle hört haha. Riktigt lyckat och rolig kväll och födelsedag!

Jag har nu gjort två dagar av min praktik. Och jag kan säga redan nu att detta är inte min grej. Jag praktiserar på en gruppbostad för utvecklingsstörda i Bonäset. Men det är ju det som är bra med praktik att man får prova på olika saker och ser vad som passar en. Hittills ligger sjukhem och hemtjänst högst. Jag trivs inte sådär jättebra än, men det kan ju ändra sig. Det är ju ändå fyra och en halv vecka kvar så...:P

Sen vill jag bara hälsa till Anna och Linda som åker till thailand en månad imorrn :D Hoppas att ni får det skitbra i värmen och att ni får koppla av riktigt rejält därborta. Ni kan tänka på oss i kylan här hemma! haha Jag ska följa eran resedagbok! Ha det så bra där nu så hörs vi mera :)

Era lyckostar :D

RSS 2.0