Lördag - Fest!!

Gud vilket fint väder det är!!! Helt underbart.

Angelica ska komma nu och vi ska sitta och dricka vin och surra och sen ut. Jag har tjuvstartat med en cider hehe.

Idag har jag och Jonas hunnit med mycket, varit istan, solat i skillingen, hälsat på hans mormor och morfar,ätit från rio hemma hos Jonas mamma. Hehe och nu sittter man här  och är iordning gjord, var ett tag sen man var ute på krogen. Jonas skulle följa med Malin så vi ses ute

På måndag är det en månad kvar tills vi flyttar yey!!! Och om en vecka vid den här tiden sitter vi på arlanda!!! Oh shit, vad tiden går och jag njuuuuter till fullo av allt, för det ska man!!




Jag och Angelica, en gammal bild


Torsdag - Njuter av solen

Åååh, jag sitter på balkongen och njuter av solen. Men det blåser fortfarande lite kallt. Men i solen är det härligt. Idag har det varit en hektisk dag, har haft en massa ärenden överallt och även hunnit med att tvätta. Jag har gjort bort att redovisa intervjun också idag, skönt nu är den bortgjord.Har strukit under fakta på min fördjupning, så imorrn ska jag skriva ner den. Ikväll ska jag faktiskt få ledigt. Fördjupningen handlar om rehabilitering för stroke.

Imorrn blir det jobb, halv sju till ett, så det blir en kortdag. Känns skönt. Jag har hand om köket imorrn och tar emot varorna som kommer, hon som har hand om det är sjuk så då får jag ha det imorgon. Jag ska även ha det en period i sommar då jag jobbar.

Jonas och jag har smått planera att åka upp till David och Malin i Umeå på brännbolls yran i helgen, men jag vet inte riktigt hur det blir med det.VI får kolla vidare.


Nu orkar jag inte skriva mer, hej!

Lite rooooligt

Hittade den på en annan blogg hehe

1. Hur gammal är du om fem år? Jag är då hela 26 år
2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Mammsi
3. Hur lång är du? 165
4. Vilken är den senaste filmen du sett? Hmm, det var längesen jag såg en film, men det var nog på kanal 7 Walk on the moon hette den.
5. Vem ringde du senast? Jonas
6. Vem ringde dig senast? Det var mamma
7. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Det beror på, ibland orkar man inte prata då är det skönt med sms.
10. Vilken ögonfärg har du? Blåa
11. När vaknade du i dag? Jag vaknade halv elva och klev upp kvart över, SKÖNT!
12. Vilken är din favoritjulsång? Jag såg mamma kyssa tomten, jag har så härliga minnen från den låten.
13. Vilken är din favoritplats? Jonas mormor och morfars sommarstuga, det är så lugnt och skönt där.
14. Vilken plats föredrar du minst? Begravningsplatser
15. Var tror du att du befinner dig om tio år? Här i Örnsköldsvik någonstans, i ett fint hus på landet med Jonas.
16. Vad skrämde dig om natten som barn? Jag vet inte riktigt... Jag minns faktiskt inte.
17. Vad fick dig verkligen att skratta senast? När vi var i stockholm, min brorsas kompis är lite speciell
18. Hur stor är din säng? Det är en dubbelsäng.
19. Har du stationär eller bärbar dator? En bärbar dator.
20. Sover du med eller utan kläder på dig? Jag sover utan kläder.
21. Hur många kuddar har du i sängen? Två
25. Är du social? Ja jag är social.
26. Vilken är din favoritglass? Twister, och den är extra god på sommaren.
28. Tycker du om kinamat? Jag vet inte.
30. Vad dricker du till frukost? Mjölk eller vatten.
32. Kan du spela poker? Nej
34. Är du en beroende människa? Nej det tycker jag faktiskt inte.
35. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej
36. Vill du ha barn? Ja absolut att jag vill!
38. Har du någonsin åkt ambulans? Nej det har jag inte.
39. Föredrar du havet eller en bassäng? Havet tycker jag bäst om.
40. Vad spenderar du helst pengar på? Kläder och en massa nöjen.
41. Äger du dyrbara smycken? Nej, jag använder inte mycket smycken.
44. Vem är den roligaste människan du känner? Jag måste säga brorsan, han kan få en att dö av skratt ibland
45. Sover du med gosedjur? Nej.
46. Vad har du för ringsignal? All the single ladies
47. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Nej.
48. Hund eller katt? Katter!
49. Flirtar du mycket? hur gör man då? Nej, jag är ingen flörtare.
50. Kan du byta olja på bilen? Nej, tyvärr.
51. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nej, och förhoppningsvis inte i framtiden heller
52. Vilken var den senaste boken du läste? Jenna Jameson: Mitt liv som porrstjärna.
54. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej, har prenumerat på Se&Hör men aldrig mer. Dålig tidning!
55. Dansar du i bilen? Alltid.
56. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Rix Fm, Rix morronZoo är kung
57.Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Hur jag haft det på mina två fälstudiedagar.
58. När var du i kyrkan senast? Oj, ööööhhh har inte varit där på riktigt riktigt länge.

Onsdag - Är hos syrran.

Jag är hos syster nu, hon och Janne jobbar så då ska jag hålla Henrik och Kristian sällskap. Henrik är ute och kör cross och Kristian leker med grannen. Mamma ska också komma förbi snart, hon har någon serie som hon följer på sjuan som hon bara inte kan missa så då skulle hon komma senare :-)

Idag har jag iallafall varit ledig, (jag stavade fel först och då stod det eldig höhöhöh). Jag klev upp vid elva,Jonas har eftermiddags så han åkte iväg vid tolv. Sedan gick jag på jobbet och skulle prata med chefen men hon var inte där så jag ska åka dit imorrn istället. Sen fixade jag lite annat.

Sen gick jag till mamma var där ett tag, har skrivit klart mitt arbete om de här fältstudiedagarna och jag är riktigt nöjd! Gissa om jag är sugen på att bli sjukgymnast, nanting! Man får ta en sak i taget, kanske man ska läsa klart denna utbildning innan man börjar fundera på en ny hehe. Nu sitter jag här, jag vill inte säga att jag är barnvakt för dom är ju så stora, så jag säger att jag är sällskap, även fast dom inte är hemma :P

På lördag är det en vecka till vi åker till egypten! Helt otroligt, jag längtar som bara den. Nästa vecka kommer säkert att gå skit segt bara för att man ska iväg :-)
Sen på midsommar fyller Jonas brorsa 30 år så då ska han ha någon stor fest, och det ser jag verkligen fram emot också.

Jag fick ett sms av brorsan att det skulle bli 27 grader på lördag! Tummen upp för det, då kanske man kan fara på salun och ligga och steka ett tag.

Nä nu ska jag gå en sväng, ha det bra hörrni!

Tisdag - Sjukgymnast!

Hej mina vänner!

Det var ett tag sen jag skrev, men jag har haft så fullt upp så jag har inte haft tid riktigt. Igår och idag har jag varit på mina fältstudiedagar, jag fick följa med en sjukgymnast och en arbetsterapeut på deras såkallade hemrehabilitering. Det är något nytt som bara har varit i ett år. Jag måste säga att det var bland det roligaste jag gjort!! För det första så var dom jag följde med hur trevliga som helst och sen var det roligt att följa med och titta på vad dom gjorde. Det var så roligt att jag är skit sugen på att bli sjukgymnast haha jag tycker det verkar hur kul som helst. Jag vill också vara undersköterska... hmmm.... Men det känns bra för att blir jag less på att jobba som undersköterska så finns ju alltid sjukgymnast som ett alternativ att plugga sen. Jaaa... kanske man söker sjukgymnast nästa år då höhöhö

Idag har jag ätit surströmming hos mamma och det var väldans gott! Hon är så snäll som bjuder, nu sitter jag och ska renskriva en intervju och sen skicka in den. Ska bli så skönt att göra bort den. Vi ska redovisa på torsdag också.

Sen har jag en fördjupningsuppgift och en annan uppgift jag måste göra....Åååååh så drygt. Men men det är bara att kämpa på, snart är det lov. Och nästa lördag åker vi  Jag fick förövrigt mitt sommarschema idag!

Nu ska jag göra bort skiten, vi hörs ses syns.

Lördag - Konstigt!

Det är så konsigt, tre dagar irad är det en mås som har kommit och satt sig på balkong räcket här utanför. Den har bara ett ben så på så sätt känner jag igen den. Ganska coolt ändå.. Idag har jag inte sett den något, men det är nästan så att jag sitter och väntar på den.  Vad knäpp man är, sitter och väntar på en måsjävel, ja ni hör ju så dumt haha.

Idag har jag jobbat mellan halv åtta till fyra. Det har gått bara bra, tiden gick fort idag. Har även hunnit skjutsa brorsan till stan ikväll, han skulle ut på partaj han, lite avis man blir. Anna kom också en sväng och hälsa på, hon hade varit hos hennes föräldrar så då passade hon på att komma, det gillade Sabina starkt

Det blev ett kort inlägg idag, men ha en fortsatt trevlig lördag alla!

Hellluuuu!

Det blev inte jag och Jonas som for till örnexpo, utan det blev jag och Angelica  Jonas hade lovat Nille att hjälpa han med bilen så då for jag och Angelica istället. Det var helt okej ställe, men det är nog mer för barn. Jag blev så irriterad att det inte fanns någonstans att köpa lotter, jag som ALLTID bruka göra det plus att jag alltid bruka vinna

Vi for hem vid fyra, då hjälptes jag och Jonas åt att städa lite, jag dammsugade och han dammtorka Värsta teamet hehe. Vi blev klar fort sedan kom Maria och vi käka tacos. Hon är fortfarande här, dom sitter och spelar xbox NHL

Vi har funderat på vad vi ska hitta på ikväll men vi kommer inte på nått. VI ringde till Jonas andra syrra och hon jobba sen har vi funderat på tennis men njaaaa. Det verkar inte bli så. Jag kan ju inte vara uppe så länge ikväll heller eftersom att jag ska upp imorrn Men man ska vara glad att man får jobba också!

Det har varit hel konstigt väder här i Husum. När jag och Angelica for hem ifrån stan, på slutet av kasarakan blev det världens dimma och skit mulet, även i Husum var det så. I stan var det strålande sol och blå himmel, även i västanå hade det varit likadant och det är ju bara en mil härifrån. Hel sjukt! Men nu är det strålande sol igen!

Nu hade jag tänkt titta på Talang. Ha en bra kväll!


Fredag - Örnexpo

God morgon alla!

Idag hade jag och Jonas tänkt åka på örnexpo och kika, ska bli roligt. Sen ska Maria komma och käka tacos Jobbet igår gick bra, det var lugnt och skönt och roligt att träffa alla. Jag fick kika på mitt sommar schema igår och det ska även komma med posten idag. Synd att veckan då brorsan har stuga i salusand så är jag bara ledig en dag... Plus att det är den veckan vi flyttar.

Igår var jag och hälsade på Angelica. Det var himla roligt, hon bjöd på fika och vi satt och prata och skratta. Det blev också att sitta vid datorn och titta på kort och grejer. Hon åker till Turkiet idag med familjen. Hoppas dom får det trevligt En annan längtar än mer till Egypten nu. hehe.

Jag har inge mer roligt att skriva idag, tänkte gå och snyta mig nu för den här förbannade förkylningen vägra försvinna, sen ska jag äta frukost och sen åker jag och Jonas. Jiiihoooo

Have a good day!

Lugners..

Nu har jag lugnat ner mig lite.. Orkar inte berätta vad det var om, men jag lägger det bakom mig nu.

Jag har tagit en lång promenad, det var riktigt skönt! Jag gick förbi tennisplanen där Jonas och Malin spelade sedan vandrade jag vidare hemåt. Nu är jag alldeles slut på hehe, Anna ringde och fråga om jag skulle med ut men jag alldeles för less. Annars hade jag följt med, jag och Jonas ska eventuellt in till stan. Vi ska iallafall hämta Maria och Sara, men jag vet inte om vi ska in nå tidigare. Vi ser.

Jag vill inte prata om denna dag, den har bara varit jobbig och det finns inget roligt som jag gjort heller  Imorrn ska jag jobba 13-21.30. Det blir bra med pengar. Välbehövligt. Ska även jobba helgen, lördag och söndag, på gruppis. Där har jag inte jobbat på över ett halvår, men det går bra. Är tydligen bara en ny som flyttat in sen jag jobbade sist så då är det ingen fara.

Brorsan spelar med sitt band Varannan vatten på fredag på Harrys, så far dit och kolla om ni har möjlighet! Jag vet inte hur jag ska göra, med tanke på att jag börjar halv åtta på lördag så känns det inte så lockande. Men vi få se


Nu ska jag vara med min underbara Jonas!

Hejdå!

Onsdag - Arg!

Jag är så jävla förbannad irriterad och jävligt less!!!!!! Jag är så arg att jag tro att jag snart skriker av ilska. Nää fy fan jag vet inte ens vad jag ska skriva.

Tisdag - Ursäkta mig :S

Förlåt för att jag är sån dålig förlorare  Jag måste vara den tråkigaste människan på jorden att spela med. Men jag kan bara inte hjälpa det. Jag spelade med Jonas och Maria tennis för en halvtimme sen, och det bara gick så dåligt. haha, det är inte motståndarens spel utan mitt fel, jag måste vara den mest tävlingsinriktade människan som finns. Jag bara MÅSTE vinna annars skriker jag KUK rakt ut Det bara kommer, men som sagt det kan inte vara roligt att spela mot mig, och stackars Jonas som måste höra på gnäll kärringa. Jag måste skärpa mig nu, SKÄRPNING SKÄRPNING

Finns det fler som jag tro? hehe

Hade betygsprat med min lärare idag och det gick väl bra. Förutom att hon måste vara enormt less på mig nu, jag är nästan så ärlig att hon börja bli sur, hon som aldrig är sur haha. Frågar en lärare vad man tycker har varit bra och dåligt under kursen och varför man tycker var bra och dåligt så måste man ju få säga det. Nu pratar jag om det dåliga jag sa till henne, då skulle hon försvara sig och bla bla bla. Hon frågade ju så va fan, då säger ju jag. Men men detskiter jag i för efter kursen som kommer jag inte ha henne nå mer så då får hon väl bli sur då.

Angelica kom hem ifrån Norge idag och vi har surrat i tele en stund. Det är så roligt att hon är hemma!!!!!  Jag tycker också att det var lite kul att jag skrev grattis på norska fel, jag skrev: Gratte, men tydligen är det gralle haha kul var det.

En på jobbet räddade min dag idag, (jag har inte jobbat idag) men jag ska iallafall få intervjua henne på torsdag om arbetsmiljö, vi jobbade samtidigt då så det passade perfekt! Nu känns det skönt att få ha bokat in nån på så kort varsel. Allt blev ändrat på skolan i sista sekund så jag trodde inte att jag skulle hinna göra arbete klart.Puh, nu hinner jag det. TACK till dig.

Nu ska jag se säsongens sista One tree hill

Hejdå! 

Söndag - I´m in loooooove with a fairytale





Grattis Norge, jag är stolt!!! Riktigt bra låt! Jag är glad att ÄNTLIGEN det är någon bra låt som vinner eurovision. Malena måste jag säga inte är så bra...Jag fattar inte att den låten vann melodifestivalen, fast om folket hade fått bestämma hade det ju inte blivit den. Sjukt att det har blivit så.

Min förkylning är HEMSK! Jag vill bli kvitt den, har ont i höger bihåla, jag blir galen. Man orkar inte göra någonting, jag som hade tänkt plugga men var ska dom krafterna komma ifrån? Jag hade tänkt göra en massa saker men jag orkar inte....Så soffan blir dagens plats.

Igår hälsade jag på Anna och hennes kille. Det va trevligt,satt och surrade med dom och såg eurovision.


Nu orkar jag inte skriva mer... Ska göra nått vettigt!

Ha en bra dag i solen.

Lördag - Husumdagen!

Idag har det varit husumdagen på husum. Inte så speciellt, som vanligt. Några stånd som man kan köpa fika, folk som uppträder och lite sånt. Det är ju mest för barn, iochförsig är det ju jätte bra men själv blev man less  Dom hade två stora hoppborgar för barnen också, jag vart nästan chockad när jag såg dom, riktigt stor.

På film när jag var liten har pappa filma husumdagen, jag kanske var fyra eller fem år. Då höll man till på husumhallen och det var en riktigt stor marknad därinne och även utanför. Man fick också åka helikopter om man ville, vilket vi gjorde och pappa filmade. Dom hade också karuseller, tekoppen åsså hoppborg. Det har verkligen blivit dåligt från då tills nu...

Ikväll har Jonas personalfest. Han åkte till Nille vid tolv. Jag hade tänkt ha en lugn kväll, är förkyld och sliten. Jag har varit och hälsat på syrran en sväng och nu ska jag åka och hälsa på Anna.N. Jag har inte ens sett hennes nya lägenhet i gullänget, så det ska bli kul. Hon har även blivit moster idag så jag måste passa på att gratta hennes syster och välkomna Lova till världen  

Jag har fortfarande inte lagt in några bilder från stockholm men som sagt är det nästan ingen mening. Jag tog nästan inga bilder....

Nä nu ska jag börja dra mig mot stan!

Bye!

Fredag - Förkyld...:(

Hejsan!


Inatt måste ha varit den jobbigaste natten på länge. Jag och Jonas gick och la oss halv ett och jag somna kanske inte förrän fyra. Jag hörde fåglarna börja kvittra deras morgonvisa. Jag har haft så ont i halsen och näsan har snorat... Idag blir det bara en lugn dag. Känner mig en aning piggare men usch vad jobbigt det var att handla. Jonas följde med och fick vara ett stöd haha. Tur att förkylningen kom nu och inte innan stockholmsresan, om man ska se nått positivt med att vara förkyld.

En kvinna kom och tittade på våran lägenhet idag Hon sa att hon var väldigt intresserad och tyckte att lägenheten var väldigt fin!! Hon skulle ringa till veckan och komma en gång till med hennes son som också skulle få vara med och kolla på den. Så det ser ljust ut  

Jonas ska iväg till Nille och fixa lite sen ska han komma hem och vi ska ha en myskväll. Jag har köpt jordgubbar som vi ska mumsa på. Jag har längtat efter jordgubbar i flera veckor och nu äntligen ska jag få äta dom hehe (åh vad nära jag var att nysa nu)

Nu ska jag snora iväg hehe vi hörs!


Torsdag - Den var kung!!!!

Fem plus av aftonbladet och det var Beyonce väldigt väl förtjänat av!! Jag sjöng som en gap hals hela konserten och alla klipp på min telefon hör man min underbara stämma haha. Klart att man ska sjunga och skrika på en konsert annars skulle det vara tråkigt.

Konserten var iallafall väldigt bra och jag kommer att leva på den ända fram till Egypten (om tre veckor) hehe sen måste jag på en ny. Jag skojja Men Egypten är nästa rolig grej så.

All the single ladies och Halo var min absoluta favorit. Hon gjorde dom kanon. Sen tycker jag att Diva och Ave Maria ska också få ett extra plus. Sen kom hon ner ifrån taget hängandesi ett snöre typ, till låten Baby boy. DET VAR MÄKTIGT! Hon gjorde nån typ snurrgrejs där hon hängde också så jag blev lite orolig att hon skulle ramla ner ett tag 

Denna impulsresa var himla rolig. Övrigt som vi gjorde va att shoppa och lite sånt. VI mötte även upp med brorsans kompisar och käkade mat med dom sedan for vi ut. Det var på tisdagen. Jag shoppade en bikini,klänning och ballerina skor. Jag glömde också att skriva efter konserten så köpte jag och brorsan en Beyonce t-shirt var hehehe för 50 spänn. Innan konserten gick dom på 250, så det var riktigt bra pris.

Jag lägger inte in några bilder idag. Det blev inga många heller. Typ 7 hehe Man orkar inte knäppa kort hela tiden heller.

Det hände mycket roliga småsaker under resan som jag inte orkar skriva nu. Kom hem för en timme sen typ och har ont i halsen...Känner mig väldigt trött också så nu ska jag slumra en stund!

Ha det gött! Fan vad jag älskar att vara norrlänningar

Packat och klart!

                 PLUS                

Dessa två dumhövven ska äntligen åka imorrn  Det är bara syrran som fattas....Hon ska med nästa gång!!

Jag har äntligen packat min väska och nu är det bara små grejer som jag inte kan packa i nu som jag ska ha imorgon på morgonen. Jag for till syrran tidigare ikväll och kollade i pappas lådor. Eller syrran hade fixat redan så då fick jag två ica kassar plus en liten påse med mig hem som jag ska kolla igenom..Puh..När ska man hinna det då.

Jag har inte berättat tidigare att jag fundera på att tatuera in en ros som pappa hade på sin vänstra arm. Den ska vara mindre och sitta nere vid ankeln... på vänstra benet. Syrran hade en bra bild på pappa, när han var ung och riktigt snygg för den delen, där tatueringen syntes bra. OM jag gör den (det är inte säkert) då ska den stå för min familj! och tillägnad till pappa.... Jag ska fundera ett tag till om jag ska det. Inget sagt ännu, men fundera kan man alltid göra. Ska jag göra en tatuering så ska den betyda något och det skulle den här rosen verkligen göra!

Om tio minuter är det Ballar av stål och det kan ni bara inte missa för då gör ni mig besviken

Jag kommer inte skriva förrän på torsdag. Då kommer ni få bilder och en sammanfattning av resan.

Ha det bra alla ni

Måndag - En lång dag

Oj vilken lång dag det här har varit. Jag klev upp klockan sex imorse även fast jag skulle fara halv åtta, bra gjort av mig tyck ja Sen åt jag frukost imorse, för jag var hungrig. Och det var väldigt ovanligt för att vara jag. For på skolan, fixa en massa grejer där. Ner på stan och köpte en mascara. Hem åt lunch med mamma, tvätta en massa kläder. Sen har jag dammsugat och torkat golven. Jonas kom hem för en halvtimme sen och nu ska jag bara ta det lugnt.

Jag ska även börja packa för imorgon. Tur att det inte är så många dagar vi ska vara där så man behöver inte har hur mycket kläder som helst med sig. Det känns overkligt att det är imorrn, tiden har gått så fort.

Jag har glömt att skriva att jag Jonas Ida och David ska fara på säsongens första NHL match i oktober i globen  Det ser jag verkligen fram emot. Det kommer att bli jäkligt mäktigt att se en NHL match. Jag minns inte vilka lag det var emellan Får kolla upp det sen.

Nä nu ska man få i sig nå käk!

Söndag - Promenad

Vilket tvär dåligt väder det blev nu på eftermiddagen... Det var ju inge roligt. Men som jag alltid sagt, mysigt

Jag klev upp vid elva och käkade frukost och gjorde bort lite läxa medans Jonas fortfarande sov. Sedan hoppade jag i duschen sen väckte jag Jonas med en puss på mun. Jag gjorde ordning lite kaffe åt Jonas medan han bäddade sängen. Efter det bestämde vi oss för att åka till västanå och gå runt byn.

Vi parkerade hos Malin och surrade med henne ett tag. Och sen svängade vi in till Jonas farmor på vägen och hälsade på. Sen fortsatte vi och sen svängade vi in till Jonas brorsa Krille och Maria ( dom var inte hemma). Vi tittade också in till Helen, jonas farmors syster. Vi kollade också i ladan där Krille håller på att bygga om till hans 30 års fest på midsommar. Det ser riktigt bra ut. Sen fortsatte vi rundan. Sen åkte vi hem och åt mat.

Sen kurade jag och Jonas ihop oss under filten och såg hockeyn, och det blev ju ett bra resultat. Brons! En bra plats tycker jag, godkänt.

Nu tänkte jag göra en uppgift till på rehabilitering och habiliteringskursen. Jag ska läsa om lagar....Inte det roligaste tycker jag. Men det är en rolig kurs måste jag säga. Och jag längtar till studiefältdagarna. Jag hoppas att jag får följa med rehabteamet eller vara på rehabiliteringen på äldrecentrat. Vi se väl!

Nu är det bara TVÅ dagar kvar till stockholm och TRE till Beyonce. Jag räknar ner timmar,minuter och sekunder. Jag och brorsan har också bestämt oss att hålla oss på stan tisdag och onsdag. Speciellt runt grand hotel för det är väl där alla artister bor?? Tänk om man kunde få se hon  Hur coolt skulle inte det vara? Man kan ju göra ett försök iallafall, när man lix är i stockholm. Man lär ju höra om hon är nära iallfall hehe.

Jag vill säga grattis till Malin och David som vann en resa till cran canaria igår. Det är ni värda mina vänner!!!!

Nu ska jag göra lite läxa. Ha det bra hörreni!

Lördag - Upprörd!

Jag har läst en artikel som har gjort mig så himla upprörd nu på morgonen så jag vill bara fara dit och slå på nån. Jag har läst om två ungar tjejer på ett behandlingshem som tog livet av sig. En 15 år och en 13 år. Tydligen har dom blivit misshandlat och våldtagen på det här hemmet(!). Socialstyrelsen har gjort undersökning på 365 behandlingshem för unga och 308 levde inte upp till kraven???? Vad fan är det för sätt???? Ska ví inte hjälpa ungdomar här i Sverige??? Jag blir så jävla förbannad.

Drogade och våldtog

Sofie var inskriven på Lövingstorp i Jönköping när hon kom i kontakt med en 42-åring som misstänks ha gett henne droger och våldtagit henne. Timmarna innan hon skulle vittna tog hon sitt liv i badrummet.

De två flickorna var långt ifrån ensamma om att fara illa på behandlingshem.

Socialstyrelsens nyligen offentliggjorda rapport visar på missförhållanden i majoriteten av HVB-hemmen - vårdboenden för samhällets mest utsatta barn och ungdomar.

Under ett år hade 15 barn blivit utsatta för sexövergrepp, 84 fall av fysisk eller psykisk misshandel rapporterades. 219 av de 363 hemmen som granskades hade brister.

Jag tycker det är så himla sjukt att det är såhär. Att det finns såna här sjuka människor i Sverige.... Det är tragiskt.




Idag hade jag tänkt att börja små pyssla lite här hemma och packa små saker som jag har i skåpen. Slänga det som behövs. Man ska börja i tid då slipper man stressa. Jonas ligger fortfarande och sover, men han får hjälpa till när han vaknat upp.

Alla gnäller på det här vädret, att det är mulet, men jag tycker att det är ganska mysigt. Visst är det härligt med sol, men när det är grått ute kan man vara inne och mysa

Nä nu ska jag gå!

Fredag - Klappat och klart!

Nu har jag fixat och donat och ALLT är bokat och klart för stockholm och Beyonce. Det som är så skönt med en sån här hastig resa är att man inte behöver vänta så länge, bara fara dagar till sen åker vi  

Jonas har nu åkt iväg med Krille och ska hjälpa honom med några grejer och jag sitter här och nördar. Jag vet inte om jag ska ta en promenad eller inte...Jag känner mig inte så manad.... Vi får se sen hur jag gör.

Vi ska iallfall se Sverige-Canada ikväll. Jag längtar, hoppas Sverige vinner. Då blir det final på söndag.

Jag och Elisabeth hade tänkt ta en glass i hamnen idag efter skolan, men vi hann inte. Jag skulle åka hem med Jonas och dom så det sket sig, det hade suttit gott med en glass kan jag informera om alla som bryr sig :P

 <----- Det där är jag i globen


Ha en bra kväll hörrni!

Torsdag - BEYONCE!


Jag vet att jag har surrat fram och tillbaka om jag ska på Beyonce men nu verkar det vara klart och jag och brorsan ska fara  Jag som älskar Beyonce och hennes förra konsert var fantastisk så denna kommer säkert att vara lika bra om inte BÄTTRE  :-D

Vi tar flyg ner på tisdag och kommer hem på torsdag. Konserten är på onsdag 19.30  Då jävlar blir det All the single ladies som ni aldrig sett förut hahaha

Nu ser jag och Jonas på Sverige-Tjeckien. Mysigt med regn ute!

Nu ska jag gå, hej!

Onsdag - Hejsan!

Hej alla glada!

Ledig dag imorrn igen... Ååååhh jag blir nästan galen, seriöst. Visst det är skönt att vara ledig, man ska ju jobba hela sommaren, men just nu vill jag inte vara ledig. Det är så oerhört tråkigt. Jag skrattar för mig själv när jag tänker på Elisabeths reaktion idag.

I klassrummet:

Jag: Vet du att vi är ledig imorrn?

Hon tittar mot anslagstavlan där hela veckan står skriven, ögonen stor.

E: NEEEEJ!

Jag: Vadåra?

E: Fan vad jobbigt att vara ledig, det är så tråkigt.

Och jag höll förstårs med,kanske inte lät så kul det där,men hennes min var så kul

Jag och Jonas sitter och flippar mellan Finland-USA och Chelsea-Barcelona. Snacka om att jag har blivit en sport/hockeynörd Det trodde jag inte om mig själv. Men det är roligt, och hockey är roligast. Fotboll funkar väl, men ändå inte lika kul.

Våran lägenhet är definitivt klar nu Han ska skicka kontraktet på post som vi ska skriva under sen är det bara att vänta. Det absolut värsta jag vet. Vi får ju som sagt flytta in första juli, men om någon vill ha våran lägenhet första juni så får vi flytta då!! Hoppas hoppas hoppas, skulle vara riktigt kul. Det enda som känns drygt nu är själva flytten och städningen... Men det går fort, man får läja lite hjälp.

Om en månad vid den här tiden sitter vid på arlanda och väntar på att det ska bli imorgon, för då går flyget till Egypten NICE! Det kommer blir riktigt kul! Denna gång ska jag försöka ta mer bilder än förra gången, och denna gång tänker jag INTE bli förkyld. Jag tro att jag hade feber ett tag när vi var i Bulgarien...Inte kul.

Nu ska jag fortsätta titta på tv, ha en bra kväll hörrni!

Rekord tro ja

Jag har inte skrivit såhär mycket på länge, men jag blir bara sugen att skriva av mig. Inte för jag har något superroligt att skriva men ändå.

Idag har varit en lugn och skön dag, hockey hela dagen. Sverige vann med 6-3 mot Franrike, och nu flippar vi mellan USA-SUI och FIN-CAN. Jag måste säga att USA-SUI är mest spännande hittills. 0-1 står det, det var en kille i Zweitch som fick världens tackling. Han låg på isen och fick bäras ut på bår, han hade skadat nacken svårt och i början hade han ingen känsel men börja få tillbaks känseln litegrann Han fick åka på sjukhus på en gång, hoppas det går bra för han!

Jag har för övrigt tänkt börja med en Jag-är-bra bok. Jag har läst Mia Törnbloms böcker om självkänsla och där har hon skrivit tips på att man ska börja skriva en sån bok. Jag tror att det skulle vara bra för en att få ge sig själv bra kritik, jag är så dåligt på sånt. Man har alltid fokuserat på det negativa, men varför?! Man gör ju bra saker, men dom tänker man ungefär inte på. Den här "boken" tar inte lång tid utan det är typ varje kväll man ska anteckna lite och jag tror att det kan vara bra ändå. Frågan är bara om det kommer att bli varje kväll, men någon gång iallafall. Jag har inte superdålig självkänsla utan jag vill att den ska bli bättre,men jämför man med gymnasiet och nu så har den vuxit mycket.

Aja nog tjatat om det, hur har er dag varit?

Måndag - Hektisk förmiddag

Idag och imorgon är jag ledig, om inte jobbet ringt men det har det inte så då är jag det. Jag klev upp nio imorse och ringde övikshem om att säga upp lägenheten. Jag försökte ringa i torsdags men då var det ju stängt och det var sista dagen på april så det betydde att om jag inte kunde säga upp lägenheten då, då blir det en extra månad till i uppsägningstid. (lång mening höhö) Så jag skickade ett mejl istället i torsdags och tänkte att jag skulle ringa det första jag gjorde när dom öppna idag. Och det gick bara bra, slapp den där extra månaden, så uppsägningstiden är då maj,juni och juli Perfekt! Så om vi måste betala dubbla hyror så blir det bara en månad.

Efter det ringde syrran vid halv elva och frågade om jag skulle följa med henne och mamma att köpa blommor och åka på graven och plantera. Det blev Pennser (vet inte hur det stavas). Vi planterade blåa och vita på farmor,farfar och pappas grav. Dom ligger på samma ställe, sedan vita på mormor och morfars. Det känns fortfarande så overkligt när man åker till pappas grav. Det känns ibland som han fortfarande lever.... Konstigt ändå...Jag mena det är ju ett bra tag sen han gick bort ändå.

Iaf, när vi kom hem hittar inte jag min mobil hahaha det är inte ovanligt för att vara jag, antingen mobil eller nycklar. Jag springer här och letar sedan över till mamma, vi ringer på den men inget hörs. Fan tänkte jag. Jag ringde till syrran och ber hon kolla i bilen, och hon ser ingen mobil där. Mamma ringer till den vi handlat blommorna av i Önska, ingen mobil där. Jag ringer till syrran och säger att jag måste låna bilen och fara och kolla vid graven om den ligger där. När hon är påväg att hämta mig så säger mamma, men prova ring igen så går jag in i min lägenhet och kollar igen (då står vi utanför) jag ringer och hon kommer ut efter ett tag och hon hade inte hittat nåt. 2 sekunder senare ringer syrran som sitter i bilen och säger: Nu hör jag en mobil som ringer, visst har du en Beyonce låt som ringsignal? Och ja det har jag All the single ladies, all the single ladies hahahahhaah Så då var den gåtan löst.

Nu hade jag tänkt bädda rent, ha en bra dag idag hörrni!

kram

Söndag - Kanon kul :-)

Gårdagen blev väldigt trevlig. Jag,Jonas,Magnus,Mona och Janne åt på Olerays. Vi tog nån kycklinggrejs och det var som tacos ungefär, hur gott som helst. Sedan stannade vi kvar där tills klockan ett, det var riktigt kul. Det blev en dyr utekväll men det var det lätt värt. Jag tog faktiskt några bilder också som jag hade tänker lägga upp.



















Det var roligt roligt :)

Idag har vi varit och gratta Maria och nu är hon här så vi ser på Sverige matchen. Anita bjöd också på lax med potatis och sallad. Mumma.

Bye bye

Fredag - Tack för igår!

Det blev en riktigt rolig kväll igår hos Nille, synd bara om bråket på slutet men det var ju som sagt på slutet så det var tur. En kille fick en glasflaska kastad i huvudet så ögonbrynet typ sprack och blev en bula stor som en tennisboll. Två polisbilar kom och vi åkte hem. Klockan var då två ungefär, så det var skönt att åka hem. Men tack för igår alla!

Imorgon blir det också festligheter med mina underbara syskon och respektive. Vi ska äta trerätters på olearys och sen utgång. Det kommer att bli riktigt kul. Måste passa på att säga vilka underbara syskon jag har, skulle aldrig vilja byta ut dom mot någon annan. Vi har en sån bra sammanhållning och skulle aldrig kunna tex  blåsa varandra på pengar som en viss annan person kan göra. Nu fattar ni ingenting av vad jag menar, men jag är så förbannad på den personen hur den har betett sig och den ska man vara släkt med(!) Inget samvete överhuvudtaget och fattar absolut ingenting heller!!!! Det är så man ska bete sig om man vill förlora människor runtomkring sig.

Tillbaka tills imorgon, det kommer iallfall att bli trevligt och jag ska försöka ha med mig kameran så jag kan bjuda på lite bilder

Nu ska jag gå, ha det fint!

RSS 2.0